Op deze pagina vindt u allerlei nieuwtjes over het reilen en zeilen van kikkertsparadise.

 


In verband met de schapenaflamtijd wordt er niet gereden tot 1 mei!!


 

Huifkartocht Huifkar

We zijn bekroond met Waddengoud voor onze unieke huifkartochten...... Waddengoud

 


 

De huifkartocht de Hoge Berg TEXEL

Stap in voor een authentieke unieke tocht over het mooiste stukje Texel, de Hoge Berg. Langs oude boerderijen, prachtige landweggetjes, door schapenkuddes heen over eigen land rijden de met de vele verhalen; kortom dit moet je mee maken.
Zelfs voor Texelaars, want je komt op de mooiste plekken waar je nog nooit bent geweest. Sterker nog, op stukken land waar je normaal niet komen mag met de mooiste uit- en vergezichten. Uniek is ook de mogelijkheid om op een door ons gefokt fjordenpaard achter de kar aan de rijden. Het is wel voor de gevorderde ruiter want de rit duurt ruim 2½ uur. Onderweg stoppen we even op onze pleisterplaats en drinken een kop thee/koffie met wat lekkers.

Huifkartocht
Huifkartocht Huifkartocht


Erg gezellig, bijvoorbeeld oma met kleindochter achter de wagen te paard, de rest van de familie in de kar. Of op een braaf fjordenpaard achter de wagen aan en de rit beleven OP de rug van het paard.

Huifkartocht Koffie en Thee

 

Martin is schapenboer en paardenfokker en als hele jonge jongen van 8 jaar moest hij al hooi schudden achter de grote Groninger paarden van zijn vader.

Lammetjes lammerij Lammetjes

Later heeft Martin 7 jaar in de Dennen voor Staatbosbeheer bomen met de fjordenpaarden gesleept. Het slepen met de fijne kneepjes van het vak, leerde hij nog van zijn grootvader. De familie Kikkert zijn van oudsher al vele generaties lang paardenmensen. Zowel vaders- als moederskant van Martin zijn paardenmensen en echte paardenliefhebbers. De broer van Martin zijn grootvader, Nanning Kikkert, heeft jaren de Jan Plezier gehad. Eerst samen met Witte later was Witte bij hem in loondienst. Toen Martin 21 was kocht hij zijn eerste huifkar en reed hij gezelschappen. Dat is inmiddels alweer tientallen jaren terug.
In de familie Kikkert zijn al generaties fokkers, hengstenhouders en tot 1980 was er geen trekker op deze boerderij, alles werd met de paarden gedaan.

Ideeën voor huifkarritten over TEXEL
VRIJGEZELLENFEESTJES
TROUWERIJ
JUBILEUM
SCHOOLREISJES
KINDERFEESTJES
FAMILIE-UITJE
DAGTRIP met de huifkar over TEXEL
PENDELDIENST om uw gezelschap van A naar B te vervoeren, ook uw lunch/hapje/drankje kan door ons verzorgd worden.

De kosten voor rit achter de kar kost € 50,- Enkel voor ervaren ruiters.

Wij rijden niet van 1 maart tot eind april.

Paarden achter de huifkar Paarden achter de huifkar

 


Trouwen op Texel.

Wat dacht u van een mooi versierde huifkar en romantisch op weg naar het gemeentehuis of een alternatieve trouwlocatie?
Er is bij ons in de buurt nog een prachtige boet die als dusdanig dienst kan doen.
Uw gezelschap kan desgewenst nog in een grote (andere) huifkar mee of bijvoorbeeld onze paardentrein voor 38 personen.

Er is veel mogelijk,  vraag er naar.
Trouwen in de huifkar Trouwen in de huifkar

RESERVERINGEN

•Wijzigingen in het aantal personen dienen tot uiterlijk veertien werkdagen vóór aanvang van het bezoek doorgegeven te worden.

Indien er een vermeerdering is op het doorgegeven aantal personen dan worden de kosten hiervoor doorgerekend. Een vermindering van het aantal personen op het eerder doorgegeven aantal kan enkel recht geven op vermindering van de kosten tot uiterlijk 14 dagen voor  de gereserveerde datum.

Prijswijzigingen voorbehouden.